Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher

Ung spelare in i talanggruppen från Akademin

21 februari 2019 19:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstam fortsätter sin satsning på att ge unga spelare med hög ambition möjlighet att nå sina mål. Nästa unga tjej att lyftas in i talanggruppen är Justina Eliasson född 2002. Justina har Pixbo Wallenstam som moderklubb och har spelat där hela sitt liv, nyligen blev hon också kallad till U19-landslagets breddläger i slutet av februari.

SSL-damernas huvudtränare Per Tjusberg är imponerad av Justinas kvaliteter och ser fram mot att jobba med henne.


Justina beskriver sin reaktion och förväntan på följande sätt:

– Min första reaktion när jag fick reda på att jag skulle lyftas in i talanggruppen var att jag blev jätteglad och motiverad. Jag ser det verkligen som en chans att utvecklas inom min innebandy. Jag tror att jag kommer utvecklas oerhört mycket. Både spelmässigt med bolltempo men även den fysiska delen. Jag har blivit mottagen superbra av SSL-tjejerna, alla är trevliga och jag är glad att jag har fått denna chansen.

SSL-damernas huvudtränare Per Tjusberg är imponerad av Justinas kvaliteter och ser fram mot att jobba med henne.

– Hon har ett flertal mycket intressanta spetsegenskaper. Hennes räckvidd, bolltrygghet och fina handleder lovar mycket gott inför framtiden. Nu ska vi jobba vidare med tempo och aggressivitet i hennes spel för att ta klivet till seniorspel på elitnivå.

Justina tränar med SSL-laget under resterande del av säsongen och genomför hela försäsongen med laget, inklusive spel i Czech Open. Under nästa säsong kommer Justina även att få möjlighet att spela en del matcher i SSL.

Varför satsar Pixbo Wallenstam på talanggruppen?

– Vi ser det som en naturlig del i föreningens spelarutvecklingsstrategi. Pixbo Wallenstam har som ambition att skapa de bästa förutsättningar som går för unga spelare att utvecklas i en utmanande miljö. Talangkonceptet innebär extra stöd under två år till ambitiösa spelare med mål att nå U19-landslaget samt att etablera sig i SSL, säger elitansvarig Kalevi Pessi.