Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Pressmeddelande: Fortsättningen för världens bästa liga

5 mars 2019 17:30
SSL DAM/HERR

Föreningen Svenska Superligan har nu släppt ett pressmeddelande gällande konflikten och vad deras avsikt nu är att göra, se pressmeddelande i sin helhet nedan.

...

Den utdragna konflikten mellan Svenska Innebandyförbundet (SIBF) och Föreningen Svenska Superligan (FSSL, bestående av alla föreningar i Svenska Superligan) rörande ett avtal för ligans framtida utveckling har nu nått vägs ände efter att SIBF för andra gången inom tre månader har avslutat förhandlingarna innan de ens har startat. Efter ett möte med Riksidrottsförbundet (RF) och distrikten i början av februari väcktes hoppet om att efter en lång konflikt äntligen kunna få till ett avtal mellan SIBF och FSSL gällande nästa säsong.


I slutet av samma månad hölls under RF:s ledning ett förhandlingsmöte då det beslutades om ett nytt och längre möte den 14 mars. Ett möte som alla parter tyckte var en positiv start.

SIBF satte i anslutning till första förhandlingsmötet en sista anmälningsdag för spel i Svenska Superligan 2019/2020 till den 1 mars.

– Utifrån det avtalslösa men ändå positiva läget valde en överväldigad majoritet av föreningarna att visa på en god vilja och anmäla sig, men med ett förbehåll om att det måste finnas ett avtal mellan SIBF och FSSL på plats senast under april månad. Det är rimligt att föreningarna vet vilka villkor som gäller för seriespel innan de slutligen anmäler sig till en serie, säger FSSL:s ordförande Krister Kalte.

Efter att deadline för anmälan därefter hade skjutits upp i olika omgångar stod det klart att anmälningar med förbehåll ogiltigförklaras av SIBF. Detta beslut kommer nu att överklagas till Juridiska nämnden (JN) och eventuellt i nästa steg till Riksidrottsnämnden (RIN).

– Vi ville fortsätta avtalsarbetet på det sätt som vi hade kommit överens om, men SIBF har återigen avbrutit förhandlingarna och kastat ut oss. Distrikten vädjade till SIBF att godta att anmälningstiden skulle skjutas fram i syfte att ge förhandlingarna en chans, något klubbarna uppskattade. Detta svarade SIBF aldrig på.

– Vi vill innebandyns bästa genom att skapa en lösning enligt den i svensk idrott rådande modellen med avtal mellan förbund och liga. Dessutom har vi gått ännu längre och erbjudit SIBF att få ta del av ligans framtida intäkter, säger Krister Kalte.

– Vi kan inte annat än tolka det som att det aldrig fanns någon vilja från SIBF att förhandla. På vår önskan om att få ta ett större ansvar för produkten och varumärket svarar SIBF att man inte tillåter detta för att förbundet måste ta ansvar för hela den svenska innebandyn. Samtidigt upplever vi en spricka inom rörelsen som aldrig tidigare har skådats. Vi får också höra att klubbarna inte är mogna uppgiften, vilket blir provocerande när SIBF själva misslyckats i alla år. Om SIBF tar sitt förnuft till fånga är vi beredda att återuppta förhandlingarna. Kastar man ut oss så finns det just nu bara en väg framåt - och det är en fristående liga i egen regi. Den respons och uppmärksamhet vi fått sedan planerna för Premier Floorball League presenterades har varit överväldigande och vi är övertygade om att de sportsliga och kommersiella möjligheterna är mycket stora, konstaterar Krister Kalte.

Den nya ligan, PFL, har tecknat avsiktsförklaringar med tre olika partners, som tillsammans skapar en helhetslösning för de allra flesta delar av verksamheten och innefattar allt från tävlingsadministration och arenaunderhållning till kommersiella rättigheter och strategier.

– Vi är i dag omgivna av en enorm kompetens och en energi som utgör en mycket stark plattform för att ta nästa steg. Vi fortsätter att arbeta vidare enligt den överenskomna planen och lägger all konstruktiv kraft på att göra Världens bästa liga ännu bättre, säger Kalte.

Info om presskonferens:

Kallelse till presskonferens tisdag 5 mars kl 18.00 i Linköping Sporthall

Föreningen Svenska Superligan (FSSL) och Linköping IBK kallar till presskonferens idag tisdag 5 mars kl 18.00 i Linköping Sporthall. Syftet med konferensen är att förklara vad som har hänt inom svensk elitinnebandy senaste tiden, samt presentera de åtgärder FSSL nu vidtar för att i första hand försöka lösa de låsningar i förhandlingarna som uppstått men samtidigt accelerera ansträngningarna med att hitta nya kommersiella aktörer som vill associeras med Världens bästa innebandyliga.