Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Pixbo Wallenstam Akademi presenterar ett av sina senaste nyförvärv - Gustav Andersson

11 augusti 2017 17:58
PW Akademi

Pixbo Wallenstam Akademi presenterar ett av sina senaste nyförvärv inför säsongen 2017/2018. Varmt välkommen säger vi till Gustav Andersson.

Gustav har de senaste säsongerna spelat i Lindome IBK men väljer nu Pixbo Wallenstam inför kommande säsong.


Hallå där Gustav! Du har spelat de senaste säsongerna i Lindome IBK, vad fick dig att byta klubb och varför föll valet på Pixbo Wallenstam?

– Jag kände redan under delar av förra säsongen att jag ville ha ett miljöombyte och få lite nya spelare runt omkring mig. Eftersom jag går i skolan i Mölnlycke och känner många som spelar i Pixbo Wallenstam sen tidigare så kändes det naturligt att välja just Pixbo.

Vad är dina styrkor som innebandyspelare och vad tror du att du kan bidra med till laget?

– Mina styrkor som innebandyspelare är jag har ett bra skott (speciellt volley) samt att jag är jobbig att möta. Jag har tyvärr inga riktiga ”danglers” i mig som vissa andra i laget, men en bra dag kan även jag slå en tunnel.

Vad har du för personlig målsättning med kommande säsong?

– Under den kommande säsongen vill jag försöka bli en viktig kugge i vårt JAS-lag och ta en plats i vårt division 1-lag. Förhoppningsvis kan jag med hjälp av mina medspelare göra några pinnar också, det hade varit riktigt skoj.

Vad ser du mest fram emot med laget och vilka förväntningar har du inför säsongen 2017/2018?

– Det jag ser mest fram emot med laget just nu är att komma in i hall och börja lira lite innebandy, samt lära känna alla på planen och inte bara i löparspåret. Jag hoppas säsongen 2017/2018 kommer att bli kul och framgångsrik. Jag är riktigt taggad på att komma igång.

Redaktionen passade även på att fråga övergripande sportchefen för Pixbo Wallenstam Akademi, Bengt Insgård samt JAS-tränaren Rikard Jonsson, vad de tror att Gustav kommer att bidra med i Pixbo Wallenstam Akademi under kommande säsong.

Bengt: Ett av vår förening och Pixbo Wallenstam Akademins viktigaste mål är att fostra och producera elitspelare. För att göra detta så krävs spelare med rätt attityd och inställning, vilket Gustav har. Gustav är en spelare som kommer att ta plats med sin inställning och på det viset säkra sin egen utveckling men även vara med och höja nivån för alla, vilket i sin tur medverkar till fler elitspelare från vår Akademi.

Rikard: Jag är otroligt glad att Gustav väljer fortsätta sin innebandyutveckling i Pixbo Wallenstam. En seriöse kille med rätt inställning till sporten och till sin egen utveckling. Han har stor pondus, rätt inställning och kraft som vi kommer att få stor nytta av. Ska bli roligt att få jobba med Gustav, fortsätta att utveckla honom och ge honom fler "nycklar" för att nå sitt och Pixbos mål.

Pixbo.se önskar Gustav lycka till i Pixbo Wallenstam.