Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Pressmeddelande: Tom Carlsson till SSL-laget

20 maj 2017 21:08
SSL Silly Herr

Tom Carlsson, 19 år, som de senaste tre åren har spelat med Pixbo Wallenstams Akademilag i division 1 har skrivit på för spel med föreningens SSL-lag de kommande två säsongerna.

Tom kommer från Lindås Waves och debuterade i Svenska Superligan med Pixbo Wallenstam i januari i år. Han deltog också i U19-landslagets breddläger i höstas.


Huvudtränare Jonas Eliasson är nöjd:

– Tom är en ung spännande spelare som är väldigt seriös med sin innebandy. Han har redan fått känna på spel i högsta ligan och jag kommer att testa Tom på topp till att börja med. Jag hoppas Tom går in och är respektlös och bara kör. Kul att Tom vill satsa med oss i Pixbo Wallenstam och det ska bli spännande att få jobba med honom.

Tom själv tycker att det är stor skillnad på att spela i division 1 och i Svenska Superligan.

– Självklart är farten en stor skillnad men kvaliteten i allting är högre. Jag fick känna på spel i SSL nu under våren och kände ändå att jag kom in ganska fort i tempot så när jag fick fortsatt förtroende var det en självklarhet att satsa vidare. Nu pågår försäsongen och med en bra försäsong i kroppen hoppas jag kunna bidra ytterligare till laget, säger Tom Carlsson.

Vad kommer då Tom att bidra med och vilka utvecklingsområden ser han för egen del.

– Jag kommer framför allt att försöka bidra med mycket fart i spelet men även hel del kreativitet. Jag tror också det är viktigt att ha roligt både på och utanför planen så det är också något jag ska försöka bidra med. Själv behöver jag främst bättra på min fysik så att det blir lättare att hänga med i det tuffa spelet. Jag vill också fortsätta utveckla min spelförståelse och mitt skott så att jag blir ett farligare hot i anfallsspelet.

På frågan vad det personliga målet är för säsongen säger Tom:

– Att ta en ordinarie plats i truppen och självklart att kunna hänga en guldmedalj kring halsen när säsongen är slut.

Vi önskar Tom lycka till!

FAKTA: #92 Tom Carlsson. Född: 29 mars 1998. Position: Center. Moderklubb: Lindås Waves.

Foto: Idrottsfoto, fri att använda