Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

"En modern innebandy och återuppväckning av stjärnan ska göra Pixbo till ett av lagen i SM-finalen"

19 augusti 2017 16:30
SSL Herr

Innebandy.se laddar inför SSL-starten i september. Bland annat intervjuas alla elitlagens tränare. Så skriver man om Pixbo Wallenstams herrar:

"En modern innebandy och återuppväckning av stjärnan ska göra Pixbo till ett av lagen i SM-finalen. Vi har pratat med Pixboherrarnas tränare Jonas Eliasson inför den kommande säsongen."


Hej Jonas, vad har upplägget varit under försäsongen hittills?

– De har fått tre veckor ledigt från dett vi började om försäsongen då som spelarna kan ta ut när de vill. Så det har inte varit någon paus för hela gruppen utan det har varit tre veckor där varje spelar fått köra egna pass. Vi har tränat sju träningar i veckan och satsat individuellt på vad spelarna behöver. Det är styrka och kondition på vissa och ibland snabbhet, så det har varit olika.

Hur mycket innebandy har ni tränat?

– Vi har tränat lite innebandy en gång i veckan för att få känna på det. Det är både viktigt och oviktigt, det beror på hur gruppen är och vår grupp tycker att fysen är otroligt viktig, jag tycker fysen är jätteviktig och sen får man bra fys och kondition när man kör ett riktigt bra innebandypass. Vi har gjort av med några spelare och haft lite nya juniorer och när man kör innebandy ska det vara ett riktigt bra pass och då vill jag ha full trupp på plan. Sen kan jag tycka att man ska ha minst ett bra innebandypass i veckan kanske nästan två pass, men det beror ju på lite hur man ligger till med laget. Jag tycker inte det är någon nackdel att köra innebandy.

Hur kan ni prestera ännu bättre på planen den kommande säsongen?

– Alltså, jag vill att det ska göra ont att möta pixbo. Tittar man tillbaka lite har vi varit ett bollförande lag som har väldigt mycket anfallsspel och rullar runt alldeles för mycket. Jag vill att vi ska gå rakare på mål och bli bättre i spelvändningarna och bättre i försvaret och där ska vi börja. Vi har ju blivit av med ett par spelare som är väldigt duktiga och nu har vi fått in några nya orutinerade så det gäller att vi bygger upp en "vi-mot-världen"-känsla och krigar som fan för varandra. Nu ska vi slita stenhårt fram till slutspelet. När vi kliver in i slutspelet så ska vi vara så självsäkra på vårt spel så att vi ska vara obehagliga att möta.

Vad blir viktigt för er, rent lagmässigt, när säsongen startar?

– Ja men det är just det att vi jobbar för varandra och ger 110 %. Att alla förstår att alla måste göra det som alla är bra på. Vi snackar mycket om att det man är bra på, det ska man alltid göra och det man inte är lika bra på det ska man träna stenhårt för att bli bättre på. Jag har haft möte med nästan alla spelare nu och det är väldigt positivt i truppen och det känns väldigt bra. Allt som hänt med en spelare som gick bort och några som har flyttat och sådär så känns det väldigt bra att det kan vara så positivt i gruppen.

Vilka nyförvärv har ni i laget?

– Nyförvärv och nyförvärv, vi har flyttat upp Tom Carlsson som är en ung spelskicklig kille som har bra spelförståelse och är teknisk men han är ung så han vi kräver inte så mycket av honom på det sättet. Sen har vi Philip Bringestedt som vi har flyttat upp som jag hade i JAS och division 1-laget för något år sedan i Pixbo som jag tycker borde varit med i laget för längesen.Han är otroligt seriös och otroligt omtyckt spelare, en rightforward som ska bli kul att se i år. Vi har Danny Estrella som har några U19-landskamper som är en väldigt omtyckt kille. Jag har inte sett så mycket av honom men det lilla jag sett så tycker jag att han har väldigt bra spelsinne och spelar väldigt enkelt så det kan bli spännande. Sen har vi fått in Olle Berg som komemr från division ett och har klättrat från division tre till ett på några år så han saknar det höga tempot men han smäller på väldigt bra och är otroligt seriös så det kan bli väldigt bra tror jag. Sen har vi Isak Julkunen som har väldigt bra spelsinne och är rutinerad trots sin ålder och det är väldigt kul att han är tillbaka i Pixbo. Sen har vi också Charlie Sköld som är ett muskelberg med väldigt bra kondition. Han passar in bra i mitt spelsystem.

Vem av dina spelare ska vi hålla ett extra öga på under säsongen – och varför?

– Alltså det finns många men jag tror Martin Östholm kommer komma fram i år igen. Han hade tufft år förra året med skador och kom inte in i det på det sättet han kan, han var bra men han kan mycket bättre och jag tror att han kommer vara grym i år. Sen har vi Calebsson några andra goa gubbar såklart, men jag tror Östholm kommer rycka ifrån denna säsongen. Sen har vi ju seriens bästa målvaktspar också och det ser riktigt bra ut så det känns väldigt tryggt att ha två riktigt bra målvakter också så där kan man också hålla ett extra öga.

Vad är ert mål för säsongen 2017/18?

– Vi har inte snackat mål men jag hatar att förlora och vi ska gå in för att vinna varje match men. Alltså jag skrev på för tre år och min målsättning är att vända det här på något sätt, det är ju inte så att det har gått dåligt för Pixbo men man förväntar sig att Pixbo ska vara i en SM-final varje år, och så har det ju varit. nu måste vi vända på det och spela en modern innebandy som kanske inte har spelats de senaste åren och vi ska ta oss till slutspel. För mig spelar det ingen roll om vi kommer tvåa eller åtta inför slutspelet för det är där det gäller. Så det ska bli slutspel sen får vi sätta ett mål inom laget om vi ska vinna serien eller så men det kommer senare, det får laget sköta.

Vad ser du mest fram emot under säsongen?

– Svårt, men jag ser fram emot det nya upplägget. Det är mycket matcher och det gäller att planera bra för att kunna bedriva bra träningar och få ut så mycket som möjligt av laget, så det ser jag fram emot. Jag brinner för innebandy så jag ser fram emot allt men när vi drar igång då är det fan allvar och det ska bli riktigt roligt. Bara de träningar vi haft ser man hur mycket vi har att jobba med och vad som kan förbättras och det är oerhört inspirerande och kul att det snart drar igång.

Foto: Per Wiklund

Författare: Kalle Göransson - www.innebandy.se