Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Damerna firar jul och nyår som serieledare

16 december 2017 19:30
SSL DAM

Under lördagen spelade Pixbo Wallenstams damer mot Endre på hemmaplan i Wallenstamhallen, den sista SSL-matchen under 2017.

Gästande Endre hängde med i två perioder innan Pixbo ryckte. Till slut kunde hemmalaget vinna med 6-3 vilket innebär serieledning inför jul- och nyårsuppehållet.


Endre började matchen bäst och gjorde 0-1 i den fjärde spelminuten genom nyblivna världsmästarinnan Sara Steen. Linda Andersson replikerade snabbt för hemmalaget som även fick chansen att ta ledningen innan paus i power play, dock utan resultat.

Endre inledde mittperioden i numerärt överläge utan resultat. Gästerna tog istället ledningen i mitten av perioden fram till 1-2. Eliška Krupnová kvitterade minuterna senare och innan paus gav Alicia Fylke hemmalaget ledningen fram till 3-2.

– Vi stressar både i första och andra och kör mycket kontring istället för att hålla boll. Inför tredje pratade vi om att hålla uppe farten, säger Alicia Fylke.

Och det gjorde hemmalaget, inte minst genom Fylke själv som fullbordade ett äkta hattrick genom att göra både 4-2 och 5-2 innan Stephanie Boberg satte 6-2. Endre reducerade och fastställde slutresultatet till 6-3.

– Vi har mer go och snackar mer. Då hamnar också passningarna där de ska och Endre hänger inte med, säger Alicia Fylke som blev poängbäst med sina tre mål. Fylke blev även utsedd till matchens lirare i hemmalaget.

Detta var den sista SSL-matchen för 2017 och Pixbo Wallenstams damer leder nu serien inför jul och nyår.

– Jag är inte förvånad över att vi leder serien. Vi gör det som ett kämparlag, precis som när vi vann SM-guldet. Nu hoppas vi att säsongens resultat blir lika bra. Vi har dessutom gjort vår skitmatch för säsongen så den är också överstökad (förlust mot Iksu). Det är lite tråkigt med uppehåll igen, nu vill man bara köra på, säger Alicia Fylke.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Sirius hemma i Wallenstamhallen den 4 januari 2018 klockan 19.00. Varmt välkomna till hallen då!

Boka biljett här:

pixbo.ebiljett.nu/Home/Tickets/66/false