Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Idag 2 matcher

Premiären närmar sig - pressträff för Göteborgs SSL-lag under måndagen

17 september 2018 20:00
SSL DAM/HERR

Under måndagen anordnades en pressträff för Göteborgs fyra SSL-lag: Pixbo Wallenstam IBK (dam och herr), IBK Göteborg (dam) samt Lindås Rasta IBK (herr). Detta med syftet att öka intresset för innebandyn i regionen inför respektive lags premiärer. Pressträffen ägde rum i Ullevis restaurang och konferensanläggning. Här följer en resumé om vad som sades sett med Pixbo Wallenstams ögon.


Damerna var först ut på pressträffen och här representerades rävarna av huvudtränare Per Tjusberg samt spelarna Lisa Andebratt och Alicia Fylke.

Per Tjusberg om:

...årets silly season.

– Vår bästa på länge, kanske låter konstigt när vi har tappat spelare som Sara Hjorting och Stephanie Boberg. Ibland behöver man röra om i grytan lite så man inte blir för bekväm i gruppen. Jag skulle säga att vi har höjt kvalitén i laget totalt sett efter denna silly season och att vi därmed gått plus.

...målsättningen med säsongen

– SM-final är absolut ett rimligt mål. Det var väldigt små marginaler ifjol och vi hade lika gärna kunna vara i final då istället för IKSU. Det är ett pussel hela tiden i alla delar av spelet som måste stämma. Att komma topp två i serien och få hemmafördel är givetvis skönt men har inte jättestor betydelse.

...hur Pixbo Wallenstams damer kommer att spela säsongen 2018/19.

– Som vanligt handlar det om att ha boll och ta tillbaka den om man blir av med den. Vårt spel kommer att se rätt så likt ut trots att vi har tappat några spelare. Vi kanske är lite snabbare och gör lite snabbare spelvändningar nu.

...vem som ska ersätta Stephanie Boberg.

  • Vi hoppas att Isabell Krantz kommer att komma i den positionen som Boberg hade. Sedan är vår nya tjeckiska spelare Denisa Ratajová rightare och när hon kommer in i SSL på allvar kommer det att bli riktigt bra.

...att ta tillvara på unga talanger i Göteborgsregionen.

  • Vi vill vinna SM-guld så det är svårt att slussa in nya unga spelare då det krävs spelare på yttersta nivå för att nå det målet. IBK Göteborg i sin tur vill hålla sig kvar i serien vilket gör det svårt för dem också. Det är samtidigt en bra resa för innebandyn i regionen nu och vi har ändå åtta egna spelare i truppen och IBK Göteborg har femton. Dessutom har vi slussat några till Warberg just för vidare utveckling.

Lisa Andebratt om:

...sin lyckade fjolårssäong.

– Jag fick en större roll då än vad jag haft tidigare, dessutom spelade jag i en väldigt bra femma där många producerade. Inför årets säsong har vi bytt lite träningsupplägg där vi har lagt mer fokus på pulshöjande träning än att lyfta tunga vikter.

...att nosa på landslaget.

– Jag vill leverera i klubblaget, sedan är landslaget en bonus. Det är en tuff konkurrens där så jag känner mig ödmjuk inför den.

Alicia Fylke om:

...sin poängsuccé förra säsongen.

– Jag tänker inte så mycket på det. Alla måste bidra och det är allas ansvar, en eller två kan inte stå för alla mål laget gör. Jag vill öka fokus i allt jag gör, kanske mest hur jag förbereder mig inför match.

...de nya spelarna i laget.

– Alla kom in snabbt och bra och tar sitt ansvar. Vi har en bra grupp i år också trots tapp och det ska bli kul att se våra nya spelare i SSL. Vi hoppas bjuda på en fartfylld innebandy och roliga matcher.

...att möta syster Pauline i derbyt mot IBK Göteborg.

– Framför allt är det kul med ett till lag i SSL från Göteborg. Såklart blir det extra speciellt med lillasyster på andra sidan. Hon vet redan vem som är bäst i familjen så den matchen är redan avgjord.

På herrarnas pressträff deltog huvudtränare Jonas Eliasson samt spelarna Gustav Fritzell och Martin Östholm.

Jonas Eliasson om:

...att ta sig förbi kvartsfinal.

– Ifjol kändes det som vi spelade slutspel hela säsongen. Det gjorde att vi var rätt trötta när slutspelet väl började samtidigt som vi fick lite skador. Denna säsong ska vi försöka att inte tömma oss och hålla oss friska, det känns också som att vi har fler alternativ i vårt spel.

...hur Pixbo Wallenstams herrar att kommer spela säsongen 2018/19.

– Vi kör på samma grunder som ifjol men utvecklar hela tiden alternativ i vårt spel. Vi vill fortfarande skapa känslor och gå rakt på mål.

...nya assisterande tränaren Joel Rauswall.

– Han kommer att fokusera mycket på anfall och personlig utveckling.

...storfavoriterna Falun och Storvreta.

  • Det är svårare att utmana dem i serien än i slutspelet. Ifjol saknade vi alternativ för det.

Gustav Fritzell om:

...pressen efter succésäsongen ifjol.

– Jag har alltid haft press på mig själv så det är samma nu, pressen utifrån tänker jag inte så mycket på.

...att spela i Pixbo Wallenstam

– Det känns speciellt och konstigt. Samtidigt har jag kommit in i det bra och det är roligt att vara här.

...VM i december.

– Jag är en av dem som kan bli uttagen. Det handlar mycket om vad förbundskaptenen vill ha och hur han vill göra sitt lagbygge. Men blir jag uttagen så förtjänar jag min plats.

...skillnaden mellan Linköping och Pixbo Wallenstam

– Den är inte så stor. Båda lagen jobbar för varann, är fysiska och har ett bra försvar.

Martin Östholm om:

..innebandyns utveckling sedan han debuterade i SSL 2007.

– Det har hänt mycket. Framför allt i tempo och fysik. Jag tycker absolut att Pixbo Wallenstam har hängt med i utvecklingen, ser man på andra storklubbar som AIK och Warberg har de ju åkt ur högsta serien. Vi har lyckats generationsväxla, sedan vill man ju alltid ha mer, kvartsfinal fem år i rad lämnar ju mer att önska.

...sina skadebekymmer.

– Nu känns kroppen jättebra och jag är både frisk och skadefri. Jag har tagit hand om kroppen nu med målet att vara hel under hela säsongen. Jag vill göra ett fjärde VM och vinna tillbaka guldet till Sverige och att vi i klubblaget går förbi kvarten. Kanske har vi haft lite höga förväntningar innan, nu känns de mer realistiska.

...ett riktigt Göteborgsderby

– Kul! Innan har vi ju kört västkustderby mot Warberg vilket blivit riktigt heta matcher med mycket känslor. Vi hoppas det blir så mot Lindås också.

Lagens hemmapremiärer:

Pixbo Wallenstam dam: 180923, kl. 14.15, Wallenstamhallen, Täby

Pixbo Wallenstam herr: 180923, kl. 17.15, Wallenstamhallen, Storvreta

Lindås Rasta: 180925, kl. 19.00, Pixbo Wallenstam DERBY

IBK Göteborg: 181002, kl. 19.15, Lisebergshallen, Warberg