Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Ny hemmaseger för damerna som avancerar i tabellen

29 oktober 2017 20:30
SSL DAM

Under söndagen gästade Jönköpings damer Wallenstamhallen och Pixbo Wallenstam för match i den nionde omgången av SSL. Det blev en jämn match som slutade med hemmaseger 7-5 (3-1, 1-2, 3-2). Pixbodamerna avancerar nu till en delad förstaplats i tabellen.


Söndagens SSL-match i Wallenstamhallen började i ett högt tempo och i målprotokolelt kunde man skriva 2-1 i Pixbofavör redan efter drygt tre minuters spel. Pixbo Wallenstam hade därefter kommandot matchen igenom. Först i matchens slutskede kunde rävarna säkra segern och ytterligare tre poäng.

– Vi har matchen men bollen studsar inte riktigt vår väg och skärpan kanske saknas lite grann. Samtidigt gör Jönköping det bra och har varit i bra form hela serien. De tar vara på de lägen de får, säger Isabell Krantz, matchens lirare i Pixbo Wallenstam.

Dina tankar om säsongsinledningen i stort?

– Jag tycker att vi ska vara nöjda, förutom matchen mot Iksu. Vi har haft bra form och den ska bli ännu bättre inför slutspelet. Bra med ett uppehåll nu så folk har möjlighet att åka hem en sväng till släkt och vänner och samla ny energi och ladda batterierna. Vissa ska iväg med landslaget men det är också en typ av boost, det är alltid en ära att få representera sitt land, säger Isabell Krantz.

Både i Pixbo Wallenstam och svenska damlandslaget är just Isabell Krantz en av de mest rutinerade.

– Min roll i de båda lagen skiljer sig ändå lite. I Pixbo Wallenstam har jag fått en naturlig ledarroll. Jag är nog lite sådan som person och det är roligt att ge tips till de yngre spelarna. I landslaget kommer det ju också in unga spelare men där är det fler som är naturliga ledare

På tal om landslaget så stundar snart VM, hur mycket tänker du på det?

– Det är klart jag har med mig det. Jag blev petad precis före förra VM så det vill man ju inte bli igen. Det gäller att göra bra ifrån sig under EFT och visa att man vill och ska vara med.

Nu väntar som sagt ett landslagsuppehåll för Euro Floorball Tour (EFT). Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Dalen borta den 11 november kl. 16.00 i Umeå Energi Arena.