Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Pixbo Wallenstams herrar tog tre poäng borta mot Dalen

31 oktober 2021 22:00
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar fick en minst sagt en kaotisk resa till Umeå inför matchen mot IBK Dalen. Hela truppen fastnade på Bromma flygplats efter att klimataktivister försökt stoppa flera flygplan. Under förmiddagen hade klimataktivister tagit sig in på olika flygplatser runt om i landet. De ska ha försökt stoppa flygningar, bland annat genom att limma fast sig på landningsbanor, skriver SVT. Det gjorde att matchstart flyttades fram två timmar.


Väl på plats i Umeå startade matchen mot Dalen i ett rasande tempo. Men båda lagens målvakter briljerade och stoppade allt i sin väg, dock tog Dalen över mer och mer. Pixbo Wallenstam lyckades inte sätta sina avslut, istället kunde hemmalaget gå till pausvila med en 1-0 ledning.

Gustav Fritzell efter första perioden:

”Jag tror att vi kommer starkare ut i det här, en period har vi nu fått i benen, den här matchen ska vi vinna så det finns inga ursäkter längre”

1:02 in i andra perioden kunde Oskar Weissbach kvittera till 1-1, detta efter ett instick från Felix Lanver via ett långt utkast från Jon Hedlund.

Men Dalen satte full fart framåt och fick in ytterligare två mål bakom Jon Hedlund. Men med lite mer än fyra minuter kvar av andra perioden fick rävarna till det mesta och lite till så när den andra paussignalen ljöd var likaläge för lagen, 3-3.

Tre minuter blankt in i tredje perioden tog Pixbo Wallenstam över matchen. Därefter satte man fyra snabba mål bakom Dalens målvakt och ävarna ledde hastigt och plötsligt med 7-3. Dalen krigade sig lite tillbaka i matchen men insatserna hjälpte föga, de tre värdefulla poängen tillskrevs Pixbo Wallenstam och matchen slutade med Pixboseger 11-5.

Matchens lirare, Martin Östholm, säger om matchen:

”Med tanke på omständigheterna med flygkaos och ingen uppvärmning innan match är jag otroligt nöjd med denna seger. Känns verkligen som om vi har något att bygga vidare på efter idag.”

Assisterande tränaren Magnus ”Sudden” Sundell ger sin kommentar om matchen.

”Alltså, detta lag. Idag kom vi ihop som ett lag och jobbade hårt tillsammans. Alla bidrog med energi på bänken. Vinst borta mot Dalen med 11–5 efter en kaosartad resa. Inte ens aktivister kan stoppa oss. Vi vet inte hur vi tar oss hem, men vi vet att vi vann.”

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar i SSL spelas mot Helsingborg hemma i Wallenstam Arena den 10 november kl. 19.15. Före det väntar final i Svenska Cupen, lördag 6 november kl. 15.00 mot Växjö i Gavlehovshallen, Gävle.