Idag 2 matcher

Damerna till final i Svenska Cupen

27 oktober 2021 23:00

Pixbo Wallenstam hade det bästa utgångsläget efter 6-0 på Gotland tidigare under oktober, nu var det dags för returmötet mot Endre i Wallenstam Arena.

Pixbo Wallenstam vs Endre 13-7 (5-4, 4-2, 4-1 )

Under onsdagen var det dags för semifinal två och det var hemmalaget Pixbo Wallenstam som började bäst och satte 2-0 tidigt. Efter den raketstarten började det svänga ordentligt i spelet och Endre bjöds in i matchen, vilket även Cajsa Elm påtalade i intervjun i samband med pausvilan då Pixbo Wallenstam ledde med 9-6 efter två spelade perioder.

”Det svänger och det känns som om allt går in, så det är en speciell känsla. Det är inte ofta det blir så här mycket mål på två perioder. Att leda med en boll hade vi tagit alla dagar i veckan. I period tre behöver vi inte chansa utan vi får se till att göra bra passningar, hitta lugnet och göra det vi är bra på.”

Period tre blev inte lika målrik som de två tidigare. Pixbo Wallenstam höll tätt och gav inte inte Endre chansen att komma tillbaka in i matchen.

Matchenslirare, Amanda Berggren, sa såhär om matchen.

”Det är starkt av oss att göra 13 mål mot Endre. Sen var försvaret lite sämre idag jämfört mot förra matchen vi mötte dem. Men vi vinner matchen till slut, även om det var svajigt under vissa stunder, och i slutet av matchen är vi det bättre laget och välförtjänta av att gå till final.”

Huvudtränare, Jonas Gustavsson, om insatsen i kvällens match.

”Med en fot i finalen efter segern i första matchen så bestämde vi oss för att sätta fart på denna match. Vårt spel med boll är väldigt bra idag där vi flyttar bollen snabbt inom laget och sätter tryck med fina initiativ.

Lördagen den 6 november klockan 12.00 spelas finalmatchen mot Thorengruppen i Gavlehovshallen, Gävle.