Växjö
VÄX

Pixbo Wallenstams herrar vann kvartsfinal två hemma mot Växjö

19 mars 2022 21:00

Pixbo Wallenstams herrar vann SM-kvartsfinal två på hemmaplan mot Växjö IBK. Segersiffrorna skrevs slutligen till 8-1 och ställningen är nu 1-1 i matcher.

SM-kvartsfinal 2:7

Pixbo Wallenstam IBK vs Växjö IBK 8–1 (3–1, 2–0, 3–0)

. . .

Martin Östholm till SportExpressen inför matchstart:

”Senast kom vi ut och var försiktiga, man kände av lite nervositet i laget vilket medförde att vi inte hade modet som krävdes att stå upp mot ett hetare och mer aggressivt Växjö. Bjuder vi upp till kamp idag så kommer matchbilden att bli annorlunda än det senaste mötet. Jag hoppas på en fartfylld kamp idag och att vi går ut och gör det vi är bra på, lite 'Superman skills' helt enkelt.”

Period ett startade upp med hög intensitet och vid 2.22 gjorde Pixbo Wallenstams Filip Wramdemark, som för övrigt fyller 22 år idag, mål och assisten kom från Oskar Weissbach och det var 1–0 till hemmalaget.

Felix Lanver slog in 2–0 efter 11.09 spelade, även här assisterade Oskar Weissbach. Vid 12.18 drabbades Pixbo Wallenstam av en utvisning och vid 13.56 gjorde Växjö IBK ett reduceringsmål och det var 2–1 på matchtavlan.

Vid 14.33 drabbades bortalaget av en utvisning och Pixbo Wallenstam gavs ett jätteläge att utöka ledningen men det blev ingen utdelning för rävarna. Vid 16.50 gjorde Martin Östholm rävarnas nästa mål, detta efter en fin assist från Linus Nestorsson och det var till hemmalaget, ett resultat som stod sig perioden ut.

Period två inleddes lika intensivt som period ett och det var riktigt heta känslor i varje sammandrabbning mellan lagen. Vid 6.19 drabbades Pixbo Wallenstam av en utvisning och vid 6.35 utvisades spelare nummer två i Pixbo Wallenstam och det var nu spel 5 mot 3 för Växjö IBK.

Efter åtta minuters spel drabbades återigen en Pixbospelare av en utvisning liksom en av Växjöspelarna och det var heta känslor på banan. Vid spel 4 mot 4 passade Oskar Weissbach bollen till Martin Östholm som utökade rävarnas ledning till 4–1. Efter fjorton minuter spel satte Gustav Fritzell bollen bakom Växjös målvakt och han assisterades av Martin Östholm, Pixboledning 5–1. 18.28 drabbades Växjö av en utvisning men rävarna gavs inte möjlighet till att utöka sin ledning. Periodens resultat stod sig, Pixboledning 5–1.

Period tre öppnade Linus Nestorsson genom att göra 6–1 för rävarna redan efte arton sekunders spel, assisten kom från Felix Lanver. En riktig mardrömsstart för Växjö IBK. Vid 8.24 gjorde Fabian Lindbäck mål och det var nu 7–1 till Pixbo Wallenstam och assisten kom från Linus Nestorsson.

I slutet av matcen tog gästerna utmålvakten för spel sex mot fem. Oskar Weissbach fick tag på bollen och satte 8-1 i tom kasse vid 15.34. Det blev också slutresultatet.

I Pixbo Wallenstam utsågs Daniel Kalentun till matchens lirare.

Pixbo Wallenstams tränare Thomas H Andersson om matchen:

”Ska man referera till en travtävling så ryktes tussarna i voltstarten. I dag var vi med från start och påkopplade. Första målet är superviktigt, det ger ett momentum och mod hos spelarna och att vi sen är riktigt täta bakåt. Idag vann vi alla dueller jämfört med i torsdags i Växjö. Klacken har en stor betydelse för oss och spelarna och vi hoppas verkligen att de kommer tillbaka till nästa match. Det är nu kort mellan matcherna så det blir vila imorgon men sedan är det bara att köra. Vi får se hur viktigt det blir med hemma- vs bortamatcher, så vi måste knipa en bortamatch för att för att visa att det spelar ingen egentlig roll i vilken 'borg' man spelar i.”

Kvartsfinal 3:7 innebär bortamatch för Pixbo Wallenstams herrar och den spelas 21 mars i Fortnox Arena, följ oss gärna via SportExpressenplay.se om du inte har möjlighet att vara på plats.