27 Apr 2 matcher

Herrarna vann borta mot Helsingborg: "Väldigt nöjd med energin i laget"

18 oktober 2017 21:00

Pixbo Wallenstams herrar spelade under onsdagen bortamatch mot Helsingborg. Efter två jämna perioder i Helsingborg Arena bjöd den sista tredjedelen av matchen på en riktig målkavalkad. En målfest som slutade med Pixboseger 6-8 (1-1, 1-2, 4-5).

William Lindh gav rävarna ledningen sju minuter in i matchen. En ledning som Helsingborg kvitterade med minuten kvar av perioden.

I början av mittperioden tog hemmalaget ledningen. Helsingborg fick också chansen att utöka ledningen i power play, istället gjorde Daniel Calebsson 2-2 minuten senare. Kort därefter gav Adam Persson gav Pixbo Wallenstam ledningen fram till 2-3. Resultatet stod sedan perioden ut trots att Helsingborg haft ännu ett power play i slutet.

I tredje perioden öppnades spjällen målmässigt. Gästerna ryckte till sig en tremålsledning fram till 2-5. Helsingborg lyckades dock göra matchen jämn igen med två mål. När Pixbo sedan satte 4-6 och 4-7 kom Helsingborg i otakt och tog sig inte in i matchen igen. Slutresultatet skrevs slutligen till 6-8.

– Väldigt nöjd med energin i laget. Vi går in och vet att vi vinner om vi gör jobbet. Vi går på tre femmor och alla krigar och levererar. Jon är trygg där bak. Väldigt skön seger, säger Pixbo Wallenstams huvudtränare Jonas Eliasson.

Detta betyder tre nya sköna poäng för rävarna och ett kliv upp i tabellen. Martin Östholm blev poängbäst med sina tre assist.

På lördag väntar hemmamatch för Pixbo Wallenstams herrar då Storvreta kommer på besök.

Kombinera denna match med ett besök på Food Factor, Fabriksvägen 12 i Mölnlycke. Där är det premiär för "Pixbo Gameday meny" - en härlig mat och sportupplevelse på hemmaplan!

För 189 kr får du entré till matchen, varmrätt och en dryck (öl, vin, vatten eller läsk). Tränare Eliasson intervjuas på scen ca kl. 14.30.

Klä dig i rödvitt så utlovas en fin present! Beställ din "Pixbo Gameday meny" på [email protected]. Välkommen!