Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher

Pressmeddelande: Lisa Andebratt förlänger med Pixbo Wallenstam

20 augusti 2018 09:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer fortsätter att bygga klart truppen inför kommande säsong. Nu står det klart att en viktig spelare i lagbygget förlänger sitt kontrakt - centern Lisa Andebratt. Hon nosar ständigt på en landslagsplats och gjorde förra säsongen personligt poängrekord med råge i SSL. Nu förlänger Lisa sitt kontrakt med Pixbo Wallenstam.


– Jag känner att jag har mer att ge och jag vill bli en ännu bättre spelare. I Pixbo Wallenstam finns bra förutsättningar för att utvecklas och vi har ett lag som sliter hårt för varandra. Jag tror att vi kommer ha ett spännande och revanschsuget lag kommande säsong med både rutin och nya, hungriga spelare vilket känns roligt. Att förlänga mitt kontrakt var inget svårt beslut att ta. Jag trivs väldigt bra i Göteborg och i klubben, dessutom har jag fått jobb efter avslutade studier vilket också varit avgörande, säger Lisa Andebratt.

Lisa Andebratt kom till Pixbo Wallenstam under sin juniortid och vann bland annat dubbla guld i DJ18-SM (2010 och 2011). Debuten i högsta serien skedde 2010/11 och nästa säsong blir därmed hennes nionde i densamma.

Inför denna säsong är målet är givet.

– Att vinna ännu ett SM-guld! Förra säsongen var min bästa någonsin vilket har motiverat mig till att fortsätta min satsning och träna ännu hårdare för att se hur bra jag kan bli. Min målsättning är att göra en ännu bättre säsong 2018/19.

Kalevi Pessi är elitansvarig för Pixbo Wallenstams damer och han är nöjd med att en nytänd Andebratt stannar i föreningen.

– Hon gjorde sin bästa säsong hittills i SSL 2017/18. Efter en kort time out säsongen innan det kom hon tillbaka med en enorm energi och visade alla hur bra hon är. Extra roligt att hon även fick utdelning poängmässigt och att hon fick chansen i landslaget. Lisa är en bärande spelare i Pixbo Wallenstams offensiv och vi är oerhört glada över att hon förlänger.

Huvudtränaren för Pixbo Wallenstams damer, Per Tjusberg, ser fram emot att följa Lisas fortsatta utveckling.

– Hon gjorde en riktigt häftig fjolårssäsong med personligt poängrekord och med en helt annan jämnhet i sitt spel än tidigare. Hon är en nyckelspelare i vårt offensiva spel och till kommande säsong är det bara att sikta vidare mot nästa nivå där en mer bofast landslagsplats helt klart är inom räckhåll.

Bild: Fri att använda, © Idrottsfoto