Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
AIK
AIK

Herrarna vann mot AIK i den sista grundseriematchen

10 mars 2018 20:00
SSL HERR

AIK var sista lag att gästa Pixbo Wallenstams herrar i SSL:s grundserie 2017/2018. Slutresultatet skrevs till 9-6 vilket gjorde att man slutade trea i serien.

AIK började bäst i Wallenstamhallen och hade kommandot i matchen under de två första perioderna. En stark sista period gjorde dock att hemmalaget vände och vann med tre mål, Pixboseger till slut med 9-6 (2-4, 1-2, 6-0).


Jens Milesson gav hemmalaget ledningen två minuter in i matchen. AIK svarade strax därefter innan Max Wahlgren gjorde 2-1. Gästerna svarade igen och tog även ledningen sekunderna efter det. En ledning som utökades med fjorton minuter spelade. 2-4 står stod sig till periodpaus.

Jens Milesson gjorde sedan sitt andra mål för kvällen när han reducerade i power play nio minuter in i mittperioden. AIK tryckte på och fick in två ytterligare mål fram till 3-6 vilket också var resultatet efter period två.

– Jag var inte orolig trots att vi låg under, jag trodde på oss. AIK sätter sina chanser men vi är bättre, säger Anton Eriksson.

I tredje kom sedan vändningen. Max Wahlgren inledde genom att göra 4-6. I mitten av perioden kommer två snabba då Martin Östholm reducerade och Adam Persson kvitterade.

Jens Milesson fullbordade sedan sitt hattrick när han satte ledningsmålet för Pixbo Wallenstam fram till 7-6. Linus Henriksson och Adam Persson skrev sedan in sig i målprotokollet som gav slutresultatet 9-6.

– Det var bara en tidsfråga innan vi skulle komma ikapp. Samtidigt gäller det att behålla lugnet och inte stressa upp sig. Vi gick ner på folk och visste att vi var tvungna att gå framåt, samtidigt hade vi tjugo minuter på oss. Det är starkt av oss att vända och vinna, speciellt när vi har några borta så det finns mer att ta av, säger Anton Eriksson.

Jens Milesson blev poängbäst i hemmalaget denna match med 3+1 tillsammans med Max Wahlgren 2+2.

Efter matchen följde kvartsfinalvalen som utföll enligt nedan:

Storvreta - Helsingborg

Falun - Dalen

Pixbo Wallenstam – Mullsjö

Linköping – Växjö

– Vi ska ta med oss den tredje perioden som vi gör idag. Det kommer att bli en hård serie men alla vet vad som krävs, det gäller att vara förberedd. Det brukar vara en härlig publik i Nyhemshallen så det är roliga bortamatcher att spela. Idag hade vi också en härlig publik så vi hoppas att de kommer tillbaka, säger Anton Eriksson.

Läs allt om kvartsfinalserien inom kort på Pixbo.se och sociala medier.

Allt börjar i Wallenstamhallen torsdagen den 15 mars 18.40. Missa inte det!