Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Dalen
DAL
Borta
Pixbo
PIX

Kan Dalen rubba formstarka Pixbo?

10 november 2017 15:00
Matchguide

Hemmasvaga IBK Dalen väntar fortfarande på sin första seger hemma i Umeå Energi Arena. På lördagseftermiddagen tar man emot formstarka topplaget Pixbo - som ännu inte förlorat på bortaplan.


Dalen - Pixbo

Lördag 16:00 Umeå Energi Arena

Fem senaste Dalen: V, F, V, F, V

Fem senaste Pixbo: V, V, V, V, V

Efter nio spelade matcher i SSL står IBK Dalen fortfarande på noll segrar och noll poäng hemma i Umeå Energi Arena. Lagets tre viktorior har kommit på bortaplan - och faktum är att västerbottningarna gjort mer än dubbelt så många mål och dessutom släppt in färre borta från sin hemmaborg. Just målskyttet har överlag varit ett problem under säsongen då man har gjort minst mål i ligan, men någon som kontinuerligt återfunnits i poängprotokollet är Frida Eriksson. 29-åringen, som återvände till klubben i somras, har endast gått poänglös i en enda match och är med sina fem mål och fem assist den mest poängproduktiva spelaren i Umeålaget. När man på lördagseftermiddagen ställs mot formstarka Pixbo är det med förhoppningen att rubba göteborgarnas fina vinsttrend och i sin tur bryta förlustsviten på hemmaplan.

Vad det gäller Pixbo är man ett av de formstarkaste lagen i SSL just nu. 7-5-segern mot Jönköping i den sista matchen innan uppehållet var lagets femte raka och man såhär långt bara förlorat en match; hemma mot IKSU i den fjärde omgången. Göteborgarna är därav fortfarande oslagbara som bortalag och innehar favoritstämpeln när man gästar Västerbotten på lördagen. Det största utropstecknet i laget finner vi i mål- och poängmaskinen Stephanie Boberg. Backen är med sina 15 kassar den mest målproduktiva i ligan på sin position och har på de två senaste matcherna stänkt in imponerande sex baljor och totalt åtta poäng. Om hennes goda form fortsätter kan det mycket väl bli en sjätte raka seger för Pixbo, som inför den tionde omgången ligger på samma poäng som serieledande KAIS Mora.