Söndag
17 Feb 2 matcher
Onsdag
20 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Onsdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Warberg
WIC

Pixbo Wallenstam visar fortsatt fin form - nu serieledare efter derbyvinst

24 oktober 2018 21:15
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer visar fortsatt fin form. På onsdagskvällen kom ytterligare en seger i Svenska Superligan. Denna afton väntade västkustderby mot Warberg som kom på besök till Wallenstamhallen. Det blev en tuff match för gästerna då hemmalaget kunde vinna med hela 12-4. Gästande Warberg hängde med i en period innan det var proppen ur för rävarna.

Nu är Pixbo Wallenstam uppe i sex raka vinster och 17 av 18 möjliga poäng. Det placerar rävarna på en förstaplats i tabellen. Pixbo Wallenstams damer är således fortsatt obesegrade i SSL 2018/19.


Emma Stenberg gjorde sitt första mål i SSL efter 6.15 och gav hemmalaget ledningen. Warberg svarade och tog också ledningen när matchklockan stod på 11.29. Alicia Fylke gjorde sedan sitt första mål för säsongen framspelad av Caroline Adelöw som därmed spräckte sin poängnolla. Eliška Krupnová såg sedan till att rävarna kunde gå till pausvila i ledning genom att sätta 3-2.

– Vi hade kontroll och kändes stabila trots att vi bara ledde med ett så jag var aldrig orolig, säger Emma Stenberg.

Pixbo Wallenstam fick därefter en smakstart på mittperioden med 4-2 efter 1.17 då Linda Andersson nätade. Lisa Andebratt gjorde sedan både 5-2 och 6-2 innan Warberg reducerade. Hemmalaget och Eliška Krupnová fick även nu sista ordet innan pausvilan, nu med ett 7-3 mål.

Lisa Andebratt fullbordade sitt hattrick 21 sekunder in i den tredje perioden innan Isabell Krantz gjorde 9-3 och lagkapten Ida Sundberg tryckte in sitt första mål för säsongen när hon gjorde 10-3.

Warberg reducerade innan det var dags för Mia Karjalainen att göra sitt första mål i SSL fram till 11-4. Klara Loneberg fick sista ordet i matchen när hon fastställde slutresultatet till 12-4.

– Warberg har ett gäng duktiga spelare individuellt men vi hade energin uppe hela matchen och har en bredare trupp totalt sett, säger Emma Stenberg.

Du själv fick göra ditt första SSL-mål!

– Det var jättekul såklart och skönt att det släpper såpass tidigt på säsongen. Jag gjorde mycket poäng i allsvenskan men här är det ett högre tempo, säger Emma Stenberg.

Du kom till Pixbo Wallenstam på dubbellicens tillsammans med Klara Loneberg från Lockerud Mariestad inför denna säsong.

– Precis, vi valde Pixbo Wallenstam oberoende av varandra. Men det är såklart en trygghet att vara två som flyttar från samma klubb till samma klubb samtidigt, säger Emma Stenberg.

Lisa Andebratt utsågs till matchens lirare i hemmalaget efter 3 mål och en 1 assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Örnsköldsvik borta på söndag, 28 oktober, klockan 15:00 i Skyttis Arena.

Se matchen här: https://www.sslplay.se/live/9004