Lördag
19 Mar 2 matcher
Måndag
21 Mar 1 match
Torsdag
24 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Lördag
26 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Tisdag
29 Mar 1 match
Onsdag
30 Mar 1 match
Torsdag
07 Apr 1 match
Söndag
10 Apr 1 match
Tisdag
12 Apr 1 match
Fredag
15 Apr 1 match
Lördag
23 Apr 1 match
Hemma
Malmö
MAL
Borta
Pixbo
PIX

Damerna inledde det nya året med tre poäng

6 januari 2020 00:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer åkte under trettondedagen till Malmö för bortamatch. En match som slutade med Pixboseger, 6-3. Pixbodamerna började därmed 2020 med en trepoängare och tog samtidigt säsongens andra seger mot Malmö FBC. När lagen möttes i SSL-premiären i september vann rävarna med 9-3 i Wallenstamhallen.

Pixbo Wallenstam tog därmed fjärde raka bortavinsten, stärkte i och med segern upp andraplatsen i tabellen. Det skiljer fyra poäng både upp till IKSU och ner till Kais Mora.


SSL DAM: Malmö - Pixbo Wallenstam 3-6 (1-0, 0-3, 2-3)

Mål Malmö: Maja Ekström 2, Frida Mainz Olsson

Mål Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg 2, Laura Manninen, Isabell Krantz, Josefin Wålinder, Klara Loneberg

...

Gästerna började bäst i Baltiska Hallen och hade mest boll, men det var hemmalaget som tog ledningen när nästan kvarten var spelad av den första perioden med periodens enda mål.

Emma Stenberg som gjorde hattrick senast mot KAIS Mora kvitterade i början av mittperioden. Josefin Wålinder följde upp detta minuten senare med ett 1-2 mål, därefter fixade Isabell Krantz 1-3. Det var även resultatet i paus två.

Malmö reducerade i början av tredje och gav matchen lite nerv inför avslutningen. Hoppet släcktes dock när Stenberg satte sitt andra för dagen och radarkompisen Klara Loneberg strax därefter även gjorde 5-2. I mitten av perioden gjorde Laura Manninen också sexan innan Malmö reducerade till 3-6. Det blev matchens sista mål. En skön start på året att få resa hem med tre poäng i bagaget.

Cajsa Elm blev poängbäst hos rävarna denna match med sina tre assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas på hemmaplan mot Endre IF måndagen den 13 januari, kl. 19.15 i Wallenstamhallen.