Söndag
14 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 1 match
Fredag
17 Dec 1 match
Lördag
18 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
30 Dec 1 match
Tisdag
04 Jan 1 match
Lördag
08 Jan 1 match
Tisdag
11 Jan 1 match
Onsdag
12 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Idag 1 match
Söndag
23 Jan 2 matcher
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 2 matcher
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Söndag
13 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Fredag
18 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
20 Feb 1 match
Fredag
25 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 2 matcher
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Lund
LUND

Damerna vann säkert hemma mot Lund

3 mars 2021 22:18
SSL DAM

Precis som Pixbo Wallenstams herrlag så spelade även damlaget match i SSL under onsdagskvällen. Lund gästade Wallenstamhallen i en match som hemmalaget dominerade från början till slut.


SSL DAM

Pixbo Wallenstam IBK-IBK Lund Elit 6-3 (4-0, 1-1, 1-2)

Mål Pixbo Wallnstam: Cajsa Elm 2, Amanda Berggren 2, Laura Manninen, Eliska Krupnova

Mål Dalen: Malin Heyden, Amanda Berg, Minna Karlsson.

...

– Vi gör en stabil insats där vi har bra kontroll på Lund, säger Ida Sundberg .

Hemmalaget Pixbo Wallenstam tog tag i matchbilden direkt och dominerande bollinnehavet de första minuterna och tryckte ner gästerna långt ner i egen zon. Till en början hade man dock svårt att skapa några riktigt farliga chanser.

Men åtta minuter in fick man in onsdagens öppningsmål genom Cajsa Elm. Ett par minuter senare hade man utökat ledningen till 2-0 och pressade gästerna från Skåne rejält. De rödvitrandiga var vassa och lyckades ta sig igenom gästernas försvar både tre och fyra gånger före första periodpausen. Pixboledning således med 4-0 efter tjugo spelade minuter.

– I första perioden tycker jag att vi spelar ganska bra och vågar spela in bollen på de obekväma ytorna, säger Ida Sundberg.

Precis som i matchens första period var det hemmalaget som dominerade bollinnehavet och matchbildet i början av den andra perioden. Pixbo Wallenstam spelade runt bollen inom laget med tålamod och lugn. Men Lund var inte helt ofarliga utan lyckades hota då och då. Varje gång som gästerna hotade kändes det som att ett mål var på gång. Sex minuter in kom till slut Lunds första mål som innebar 4-1.

Lunds första mål för kvällen gav laget energi och hade allt mer bollinnehav efter målet. Hemmalaget hade fortsatt visst övertag, men inte lika mycket som man hade i första perioden. I slutet av mittperioden tog Pixbo Wallenstam över matchbilden på nytt och utökade ledningen till 5-1 innan periodpaus. Den andra perioden slutade med det 1-1 och var en period där gästerna höjde sig, men som ägdes av hemmalaget.

– Vi blir lite bekväma i andra perioden och rullar mycket utanför, men överlag en stabil insats, säger Ida Sundberg.

I matchens tredje period var det gästerna som tog tag i taktpinnen först och hade en hel del boll i början. Trots det var det Pixbo Wallenstam som gjorde periodens första mål efter 5.49. Ungefär femton sekunder senare fick även Lund in ett mål. 6-2 på resultattavlan efter sex minuters spel. Efter reduceringen fortsatte gästerna att pressa på för ytterligare en reducering. Samtidigt såg hemmalaget rätt nöjda ut med sin ledning och gjorde ingen större offensiv ansträngning.

I slutet av perioden lyckades Lund även reducera till 3-6. Ett resultat som höll sig hela vägen till slutsignalen i en match som hemmalaget ägde från början till slut. Gästerna kämpade på bra, men lyckades aldrig komma riktigt nära i matchen.

– Lund är enda laget i SSL som spelar man-man-försvar och det är första gången som jag möter ett lag som gör det. Det är svårt eftersom man inte är van att möta det. All eloge till dem som sliter som djur och gör det hur bra som helst. Men så länge vi tar våra spelare och är bättre så är det inga problem tycker jag, säger Ida Sundberg.