27 Apr 2 matcher

Damerna skaffade sig matchboll i SM-kvarten

27 mars 2022 22:30

Pixbo Wallenstams damer begav sig under söndagen till Stockholm för SM-kvartsfinal två i bäst av fem matcher. Man kasserade in ännu en seger och har nu skaffat sig ett bra läge inför fortsättningen.

Pixbo Wallenstam kopplade greppet i den första perioden och släppte sedan aldrig taget. Man vann kvartsfinal två med 9-1 och har nu skaffat sig 2-0 i matcher. Matchboll i Wallenstam Arena på onsdag.

Ida Eliasson satte eftermiddagens första mål i Ormingehallen när hon gav bortalaget ledningen efter fem minuter. Rikke Ingebrigtsli Hansen utökade minuterna senare med periodens sista mål.

Nacka reducerade i mittperioden och fick också chansen i power play. Istället gjorde Mia Karjalainen 1-3 minuterna efter att man blivit fulltaliga.

Klara Loneberg gjorde sedan två snabba mål i början av den tredje perioden. Cajsa Elm och Emma Stenberg utökade innan Ingebrigtsli Hansen gjorde sitt andra för dagen fram till 1-8 Loneberg fick sedan fastställa slutresultatet när hon fullborda sitt hattrick fram till 1-9.

"Nacka borta är en tuff uppgift, de har visat sig starka där, både mot oss och andra lag under säsongen. När spelet blir kamp är Nacka starka. Förutom att Nacka står upp väldigt bra idag så har vi har alldeles för dålig kvalitet i passningar och värderingar med boll. Vi avslutar matchen starkt och över 60 minuter har vi tillräckligt många bra byten för att vinna", säger huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam blev Klara Loneberg 3+0 (mål + assist) och Emma Stenberg 1+2. Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Moa Andersson.