Nacka
NIBK

Pixbo Wallenstams damer avancerade till SM-semifinal

30 mars 2022 23:00

SM-kvartsfinal tre mellan Pixbo Wallenstam och Nacka blev en svängig och målrik historia. Efter 60 minuter var det dock hemmalaget som hade gjort flest mål och som därmed avancerade till SM-semifinal.

Inledningen av matchen bjöd på en riktig målfest då Alicia Svensson spräckte nollan efter fyra minuter och Eliška Krupnová utökade till 2-0 minuten senare. Efter det var det Nackas tur att göra dubbla mål, man fick också sista ordet i perioden med ett 3-3 mål.

Emma Stenberg gjorde första målet i mittperioden efter nio minuter innan Nacka kvitterade till 4-4. Innan perioden var slut hade gästerna även tagit ledningen.

Nacka gjorde sedan tre snabba i inledningen av tredje perioden fram till 8-4. Efter en time out och lite omkastningar i femmorna satte hemmalaget fart. Cajsa Elm gjorde då två snabba innan Krupnová satte sitt andra för kvällen och det var reducerat till 7-8. Kvitteringen kom genom Klara Loneberg med tio minuter kvar av matchen. Nacka tog återigen ledningen innan det är Stenberg tur att bli tvåmålsskytt fram till 9-9. Segermålet, 10-9, som även blev avgörande för hela matchserien kom med tre minuter kvar att spela genom Rikke Ingebrigtsli Hansen. Pixbo Wallenstam vann därmed matchen med 10-9 och matchserien med 3-0 i matcher.

"Vi gör en dålig period i slutet av andra och i början av tredje där vi släpper för mycket bakåt och de gör mål på på våra misstag. Sedan får vi resultat när vi går ner på folk och visar vilken lagmaskin vi är. Mitt mål var inte det snyggaste jag gjort men ett av de viktigaste, jag fick stå vid stolpen och peta in den. Vi har haft en bra säsong totalt sett och visat att vi är starka. Jag tycker också att vi spetsat till vår offensiv. Nacka slåss för sin överlevnad idag och då blir det tight. De går rätt högt i de två sista matcherna men satt kvar lite i bussen under första", säger Rikke Ingebrigtsli Hansen.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg 1+3 (mål+assist). Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Moa Andersson.

Mer om SM-semifinalserien kommer inom kort så håll utkik här och på sociala medier.