Förlust för herrarna i den första SM-kvartsfinalen mot Växjö

Slutspelsdags för Pixbo Wallenstams herrar. SM-kvartsfinal 1 av 7 spelades i Fortnox Arena mot Växjö IBK denna torsdagskväll.

SM-KVARTSFINAL 1:7

Växjö IBK vs Pixbo Wallenstam IBK 7-2 (3–0, 1–1, 3–1)

...

Oskar Weissbach till Sportexpressen innan matchstart:

”Vi går in med en bra känsla i matchen mot Hagunda IF och är säkra på att vinna matchen sen fick vi vänta och se vad som skulle hända i Jönköping Arena mellan JIK och Dalen och här är vi nu. Vi är inte här för att be om ursäkt för att vi tog oss till SM-kvartsfinal, det är en sak som är säker.”

Ett laddat Pixbo Wallenstam anlände till Fortnox Arena men det var hemmalaget som började bäst och satte första målet redan efter en minuts spel. Sex minuter senare utökade Växjö 3-0 kom med minuten kvar att spela av perioden. Växjö spelade 2-2-1 och stodmycket högre upp i banan i sitt spel jämfört med Pixbo Wallenstam. Hemmalaget spelade även stabilt försvarsspel vilket gjorde att Pixbo Wallenstam fick svårt att komma till målgörande avslut under perioden.

Det blev en betydligare jämnare andraperiod. Mer öppet spel och fler situationer och kamp på mittplanen än i första perioden. Det dröjde ända till 13.22 in i perioden innan första målet kom. Växjö utökade till 4–0. Vid 18.05 slog Pixbo Wallenstams Daniel Kalentun in bollen bakom Växjös målvakt, assisten kom från Gustav Fritzell, och det var 4–1 på tavlan, ett resultat som stod sig perioden ut.

I period tre vaskade man om femmorna i Pixbo Wallenstam. Bland annat bildade bröderna Kalentun backpar, Martin Östholm parades ihop med Felix Lanver och Oskar Weissbach. Men trots förändringarna i Pixbo Wallenstam gjorde hemmalaget, vid 04.26 in perioden, mål och det stod 5–1 på matchtavlan.

Pixbo Wallenstam drabbades sedan av en utvisning vid 6.07 men stod upp i sitt boxplayspel och avvärjde samtliga för målchanser för Växjö IBK. Trots ett mer aggressivt spel från Pixbo Wallenstam och med fyra minuter minuter kvar av perioden lämnade Jon Hedlund kassen och in kom Alfred Pettersson. Vid 16.40 gjorde rävarna mål och det stod nu 5–2, dock utökade Växjö sin ledning till 6–2 17.09 spelat av perioden. Växjö var dock inte nöjda utan lade in boll nummer sju i tom kasse vid 18.34. Slutresultatet blev 7–2 och det är 1–0 i matcher i Växjös favör i kvartsfinalserien.

Pixbo Wallenstams tränare, Thomas Hammar-Anderssonom om matchen:

”Vi gör en bra andra period men får inte mål på våra chanser och det är en dålig match från många om man säger så. Vi får inte mål på chanserna vi får, Växjö vann inte matchen utan det var vi som förlorade den.”

Chans till revansch redan på lördag då Växjö gästar Wallenstam Arena. Matchstart kl. 18.30. Väkommen till hallen då!